неділя, 19 листопада 2017 р.

Вивчення часу для дітей

Час – це властивість процесів мати тривалість. Але як пояснити дитині час? Для нас це настільки звичне поняття, що іноді завдання її зрозумілого пояснення ставить нас у глухий кут. Вивчення часу для дітей одне з важливих, але важко пояснюваних об'єктів початкових знань. Ми дивимося на годинник кожен день і поступово розучилися думати як ми визначаємо час, тому нам стає важко відповісти на питання: як навчити дитину часу по годинах?

Навчання дитини часу за допомогою практичних завдань

Для початку доречно пояснити дитині саме поняття часу на простих прикладах, не пов'язаних зі складними явищами та процесами. Це порівняння тривалості, скажімо дня та тривалості мультфільму, порівняння проміжків часу між сніданком та обідом,  між завтра та сьогодні. Подальше навчання дитини часу складно без практичних завдань, що представлені на нашому сайті з різним рівнем складності.

Як навчитися розуміти час дітям

Вчимося визначати час по годиннику за допомогою сайту Childdevelop. Скажи, котра година? - Іноді дитина повторює за нами цю фразу, але ще не розуміє її значення. Як навчитися розуміти по годинах, скільки годин і хвилин? Для цього краще спочатку використовувати циферблатний годинник, а не цифровий. Бажано, щоб він були досить великий для поліпшення образного сприйняття, важливо, щоб цифри були стилізовані і були присутні всі повністю, а не тільки 3, 6, 9 і 12, як це часто буває у сучасних годинниках. Корисно навіть зробити власноруч циферблат зі стрілками з паперу чи картону. Але найкраще буде завантажити наші завдання з сайту. Так як це швидко, зручно та ефективно!

Навчити дитину розуміти по годинах з сайтом Childdevelop

Слід регулярно давати цікаві для дітей практичні завдання, щоб навчити дитину часу у понятті що буде скоро, а що настане пізніше (обід, тато з роботи прийде, мультфільм почнеться), порівняння часу - і є найголовніший навик в його розумінні. Завдання перевірити час (мультфільм вже почався або це буде пізніше?) - Один з частих прийомів для прискорення освоєння навичок. Взагалі, щоб усвідомити собі, як навчити дитину розуміти по годинах, бажано уявити собі, що ми вміємо рахувати тільки до 10, потім ввести поняття півдня, годин ранку ї години вечора. Пізніше буде простіше просто додавати 12. Ми вивчаємо час для дітей, тому й самі повинні оперувати їх сприйняттям.
Як навчити дитину визначати час за годинником? Практичні завдання навчити дитину часу представлені на нашому сайті. Саме поступове сприйняття часу у вигляді порівнювання явищ та процесів призводить до відчутного результату розуміння дітьми настільки важливою для будь-якої людини інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар